logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

3. kolo Grešlové Mýto - FK Znojmo C 0:2 (0:1)

Góly: Klaška, Stýblo

Sestava: Rehberger - Svoboda, Pavelka, Kostík, Benda - Pitour, Klaška, Kalina, Doválel - Holzbauer, Zifčák

Náhradníci: Dohnal, Čech, Pavlů, Stýblo. 

Do nové (historicky 9.) sezóny Céčka jsme nastoupili s několika novými muži v sestavě. Nově se představil Michal Kostík, Pavel Zifčák a Petr Stýblo. Výdaje na přestupy těchto hráčů nechtělo vedení klubu zveřejnit. Naopak nám chyběly naše starší tradiční opory - Darla, Čáp, Pěna, Laťas nebo Truhlik a to včetně trenérů Sama a Kaidlika. Vše řádně omluveno (dovolená nebo zranění). Do zápasu na klasickém lesním porostu v Grešle (Mara hlásil, že tam minule narazil na hovno - doslova) jsme nastoupili s tím, že bychom rádi tentokrát nechtěli začít obdržením obranky, jako se to stávalo v posledních letech. Dotahování výsledku nás pak velmi svazovalo a na nerovném povrchu jsme nemohli hrát naši kombinační hru. Nutno přiznat, že letos se nám zdál povrch o něco lepší než v jiných letech. Měli jsme od začátku znatelnou herní převahu, ale na tomto povrchu nikdy nevíte, kdy dostanete z náhodného centru góla. Proto bylo značnou úlevou, když se konečně po trvalejším obléhání soupeřovi branky podařilo Kempovi 5 minut před poločasem konečně trefit mezi tyče pěknou umístěnou střelou gól na 1:0.

Ve druhém poločase se hra odehrávala prakticky ve stejném duchu. Měli jsme trvalejší převahu, ale další gól ne a ne trefit. Jednu z největších tutovek nedal Kalda, kdy se krásně uvolnil a přešel až před soupeřova gólmana, ale branku levou nohou těsně (asi o metr) překopl. Závary se bohužel neodehrávaly jen před soupeřovou brankou, ale i před naší. A to byl stále stav pouze 1:0 pro nás! Vysvobození přišlo až v 90 minutě, kdy po pěkném centru Kalimera z rohu se krásně trefil nováček v týmu - Petr Stýblo hlavou - 2:0 pro nás (mimochodem jsem neviděl žádnou odezvu v hospodě na hřišti, tak že očekávám nápravu v sobotu při domácím zápase...).

Začátek nové sezóny se tak povedl a my jsme mohli odjet domů se třemi body a 200 Kč pokutou za neuzavřený zápis (Kaidlík nám neřekl svoje numero za lomítkem a telefon nám na parníku (na vodě) nebral...).

Postřehy a poučení po zápase:

  • do nové sezóny bude potřeba doplnit lékárničku. Zbytek nějakého moku z loňské sezóny to nezachrání a nové posily doufám tuto situaci napraví
  • když se napíšu jako vedoucí mužstva do zápisu, tak se musím zápasu buď účastnit nebo být na telefonu (i v opilosti...)
  • všechny standartní situace nemusí zahrávat jeden hráč. Někdy je lepší to nechat levákovi, třeba Kempovi (platí pro Kalimera...)
  • dělat asistenta rozhodčího (prostě mávat), i když jsem hráč, se v této soutěži a úrovni nemůže odmítnout. Jestli někdo neví, co je ofsajt a aut, tak nemůže hrát fotbal (platí pro Čechiňa...)
  • když vím, že budu hrát za mančaft, který za mě zaplatil těžké peníze, poprvé zápas, tak sebou beru už na první zápas zápisné
  • když nastupuji k fotbalovému zápasu, tak si neberu chrániče na americký fotbal a nechám je doma nebo v tašce (platí pro Stýbla...)

Na závěr bych si dovolil konstatování, že v kabině byla opět skvělá atmosféra, na kterou jsem se celou letní přestávku těšil a nabila mě na další dny, měsíce a možná i roky. To je to, proč ten fotbal (či něco, co se tomu podobá) stále hraju nebo se snažím toho zúčastnit. Už se nemůžu dočkat dalšího zápasu, tentokrát doma a opět to zažiju, až se sejdeme v kabině a zase se setkáme a pokecáme o životě (nejen fotbalovém...).

PS: A i kdybychom prohráli, tak příště příjdu zas, protože mě to prostě baví. :-)

Teo

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři