logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Rozhovor s trenérem Jiřím Samkem - 7.7.2008

samek_jiri2.jpgJiří Samek trenér. Bývalý dlouholetý hráč oblekovické kopané. Tři sezóny vedl jako hlavní trenér naše béčko. V první sezóně se umístil na šestém místě. Ve druhé sezóně obsadil druhé místo za Jaroslavicemi. Ve třetí opět druhé místo kdy se o postupu rozhodovalo až do posledního kola. Proto jsme jej požádali o rozhovor...
Dvě sezóny po sobě jsi jako trenér skončil vždy druhý. Jak bys zhodnotil tyto dvě sezóny?

V loňské sezoně jsme měli tu smůlu, že jsme se prali o postup s Jaroslavicemi, které byly suverénní  po celou soutěž a zaslouženě postoupily. V letošní sezoně jsme měli k postupu hodně blízko, ale bohužel jsme opět neuspěli.

Byl jsi určitě hodně zklamán z toho že se to nakonec nepovedlo,navíc když od postupu nás dělilo jen několik minut?

Po remízovém zápase v Blížkovicích jsem byl přesvědčen, že pokud vyhrajeme zbývající kola, tak postoupíme. Pravdou je, že nás od postupu dělilo jen několik vteřin. Bohužel jsme neměli situaci ve svých rukou a museli jsme spoléhat na zaváhání soupeře.

Co chybělo našemu B týmu k tomu aby postoupilo?

Našemu B-týmu chybělo k postupu to, že jsme nezvládli některé zápasy s papírově lehčími soupeři (viz. na podzim v Mramoticích, kdy jsme v 65 minutě vedli 2:0 a přesto jsme odjeli poraženi 2:3). Také podzimní zápas ve Štítarech jsme prohospodařili vedení 1:0 v samém závěru zápasu a prohráli 1:2. Na jaře potom mě mrzí domácí prohra s Příměticemi 2:0, kdy jsme soupeře očividně podcenili a zápas jsme nezvládli.

Myslíš že postoupil nejlepší mužstvo?

Podle mého názoru je v této soutěži několik mužstev, která mají na okresní přebor. Proto si nemyslím, že postoupil nejlepší tým, ale nejšťastnější.

V posledních kolech na jaře jsi dostal svolení klubu k tomu že si můžeš brát hráče áčka? Jak to brali ti kteří museli uvolnit místo těmto hráčům?

Těžko říct, myslím si, že to není otázka pro mě, ale pro jednotlivé hráče, kterých se to týkalo. Samozřejmě je jasné, že nikdo není nadšen z toho, že musí sedět na střídačce a v některých zápasech ani nezasáhne do hry. Pravdou je, že bez posil z Áčka bychom pravděpodobně nemohli v dané situaci pomýšlet na boje o postup.

Jak podle tebe probíhala spolupráce s trenérem áčka Tomášem Pěnkavou?

Spolupráce probíhala dobře a trenér Pěnkava mi vždy vycházel všemožně vstříc.

Které utkání bylo podle tebe v této sezóně nejlepší a naopak?

Nejlepší výkon jsme odvedli v Mikulovicích, kde se nám tradičně nedaří. I když jsme prohrávali 2:0, otočili jsme výsledek a zvítězili nakonec díky nezměrné bojovnosti 4:2. Nejhorší výkon jsme odvedli již ve zmíněném zapase doma s Příměticemi.

Chtěl bys někoho vyzvednout za své výkony?

Těžko jmenovat jednotlivce, vždy jsem hodnotil výkon kolektivní. Ale o některých se zmíním, např. Krčál, Polášek, Dočekal, Navrkal, Pavelka, Lógr, Pojer Michal, Pojer Miloš, Mesány, Jakub, Ostrý, Truhlář, Meister, Vašíček, Vyorálek, Klaška, Holzbauer, Drda, Benda, Pěnkava a mnoho dalších. A samozřejmě všechny posily z Áčka.

Na střídačce jsi hodně impulsivní. Několikrát jsi byl vykázán z lavičky a následně trestán . Co bys k tomu řekl?

Každopádně to není dobrá vizitka trenéra, prostě jsem některé situace nezvládl. Tímto se omlouvám panu Leitnerovi a celému výkonnému výboru Okresního fotbalového svazu.

Po této sezóně jsi uvedl, že u B týmu končíš. Co tě k tomu vedlo?

V případě zdařilého postupu bych v trénování nejspíš pokračoval. Na druhou stranu je třeba objektivně přiznat, že mužstvo potřebuje změnu na trenérském postu a tím pádem i novou motivaci.

V minulosti jsi trénoval v tomto klubu žáky. Není tajemstvím že se vracíš k mládeži.

Ano, je tomu tak.

Někteří trenéři mají motivační problém přejít z trénování mužů k mládeži. Je to tvůj případ?

Nemyslím si, že v tom bude nějaký problém.

Co ty jako bývalý dlouholetý hráč a někdejší trenér A mužstva říkáš právě výkonům našeho áčka ?

V některých zápasech byl jejich výkon excelentní a v zápětí byli schopni odehrát hrozné utkání. Právě v kolísavosti výkonu vidím jejich problém.

Co si myslíš že by bylo potřeba ještě zlepšit v tomto klubu?

Po materiální stránce pokud se uskuteční rekonstrukce kabin si myslím, že mohou být všichni maximálně spokojeni. Problém vidím v nedostatku trenérů u mládeže a je to i jeden z důvodů, proč k mládeži přecházím.

Co přeješ svému nástupci  u týmu béčka?

Mým nástupcům Marku Dohnalovi a Ondrovi Poláčkovi přeji úspěšnou sezonu zakončenou pokud možno postupem.

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři