logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Ohlédnutí za sezónou 2010-2011

Po skončení jarní části jsme požádali vedoucího sportovního úseku Milana Samka, aby se ohlédl za uplynulou sezonou klubu 2010/2011

Klubové hodnocení sezóny 2010/2011

  • Muži A

V historicky první sezóně Krajského přeboru jsme obsadili nakonec 7 místo se ziskem 47 bodů. V hodnocení  znojemských týmu v přeboru jsme se tak staly nejúspěšnějším týmem. To nás po SC Znojmo A a Tasovicích pomyslně řadí na třetí nejúspěšnější tým okresu, což je velmi dobré vysvědčení. Krajský přebor pak ukázal, že je to kvalitní a vyrovnaná soutěž.. Nás těší, že jsme v silné konkurenci obstáli a s předsezoního cíle záchrany jsme dokonce atakovali  4 místo. Nakonec jsme se však nevyvarovali výkonnostního poklesu (Kuřim venku 1-4 a Zbýšov doma 0-1) která však postihla všechny týmy přeboru včetně postupujících Bohunic. Uvidíme, jak se nám podaří zvládnou druhou sezónu která jak se říká je těžší než ta první s nováčkovským elánem.

  • Muži B

Náš B tým se na podzim seznamoval s Okresním přeborem. V jarní části se následně po dobrých výkonech a výsledcích umístil na nečekaném 4 místě s 43 body. Po podzimním hodnocení, kdy jsem zmiňoval, že to nebylo maximum co je tým schopen předvést, jsem rád, že v jarních zápasech ukázal svoji sílu. Důležité však je, že tým stále plní svoji roli co se týče A týmu na rozehrání a dále postupné zařazování vycházejících dorostenců. Na jaře se trenéru Ludvíkovi podařilo do sestavy zapracovat odchovance Marka Mossmera (21) 7 gólů. Na zkoušce jsme měli další mladíky - Jakuba Zacha (20) 6 gólů a Tomáše Hauerlanda (21) 2 góly. Několik utkání si už vyzkoušeli i dorostenci Lukáš Soukup (19) 2 góly, Michal Šperl (19) 1 gól, kteří následující sezónu začnou v mužích a oba si nevedli vůbec špatně. V jarní části nám z pracovních důvodů chyběl Jan Samek (20) 2 góly a více stále čekáme, že se prosadí Tomáš Drmota (20).

U těchto dvou týmů musím opětovně vyzvednout hlavně dobrou práci trenérské dvojice Pěnkava – Ludvík která na výbornou plní stanovenou strategii klubu

  • Muži C

Tým kolem Vlastimila Burši a Martina Bendy skončil na třetím místě s 52 nahranými body. Což je krásné umístění. Pořád platí, že největší návštěvnost našich klubových webových stránek má právě tento tým. Navíc i hospůdka na hřišti má velkou radost z tohoto týmu hlavně po utkáních. V závěru jarní části se však musel tým obejít o trucujícího lídra Másla. C tým však ukázal svoji sílu a vše organizačně zvládl na výbornou. Máslo se opětovně k týmu připojil a doufáme, že v nové sezóně bude opět na 100% k dispozici.
Od následující sezóny se navíc rozšíří realizační tým o Jiřího Samka,ten bude u C týmu působit v roli zapracování dorostenců, kteří se neprosadí v B týmu.

  • Dorost

Dorost udělal solidní zimní přípravu a skončil druhý na turnaji v Jevišovich. Ovšem výsledky začaly chybět v soutěži. Mimo jedné překvapivé remízy v prvním kole v Miroslavi, následovaly samé porážky. S týmy popředí tabulky hráli velmi dobré zápasy a prohrávali velmi těsně (doma Ivančice 2-3,venku Zbýšov 1-2) třetí tým Novosedel dokonce doma porazily 1-0. Ovšem zápasy s týmy ohrožených sestupem, ke kterým jsme také padly, jsme nedokázali bodovat a předvedená hra také nebyla ideální. Doma jsme v posledních minutách ztratili vedení s Oslavany. Vše gradovalo prohrou na posledním celku Zastávce, kde jsme dokonce vedli už 3-1 a nakonec jsme prohráli 4-3. V závěru soutěže jsme nakonec bodovali a nahráli 21 bodů a skončili na 10 místě. V nové sezóně rozšiřujeme realizační tým o dalšího trenéra a našeho odchovance Michala Mossmera (naposled působil jako hrající trenér Konic), ten se připojuje ke dvojici Jiří Samek - Petr Železný. Zde čekáme velmi těžkou následující sezónu. Po odchodu tří hráčů budeme mít hodně mladý a nezkušený tým.

  • Žáci starší

Po dlouhé době skončili starší žáci na předních místech okresního přeboru. Nakonec z toho bylo velmi pěkné třetí místo. Úvod jarní části se výsledkově nepovedl, ale závěr už byl  daleko lepší a gradoval domácí výhrou nad předním týmem okresu Tasovicemi 3-2. Dalším plusem je že několik hráčů už pravidelně nastupovalo za dorost v krajské soutěži. Zde si dobře počíná v samostatné práci trenér Marek Pospíchal, kterému výborně sekunduje vedoucí týmu Marek Rehberger.

  • Žáci mladší

Skončili na krásném druhém místě jenom o horší skóre s Višňovou. Na jaře jsme nepoznali hořkost porážky - 8 výher a 1 remíza. Tým udělal velký výkonnostní pokrok a individuální zlepšení nastalo u všech hráčů. Hodně týmu prospěla i zimní halová liga v Ivančicích. Po úspěšné soutěži jsme ještě vyhráli turnaj v Pavlicích a nečekalo se ani druhé místo na turnaji v německém Torgau.
V příští sezóně přihlašujeme dokonce už i B tým mladších žáků což je další krok vpřed v práci s mládeží. K mladším žákům se navíc posouvá trenér, který hráče vedl v přípravce -  Petr Klaška.
O dobré práci s mládeží svědčí i fakt, že většina hráčů mladších žáků a přípravky dostala nabídku (nebo už na střídavý start či hostování hraje) v SC Znojmo.

  • Přípravka A+B

Zde skončil A tým na druhém místě s 61 body za týmem SC Znojmo B. B tým skončil na 6. místě s body 15. Za zmínku stojí 70 gólu Andrey Staškové (ročník 2000) plus 20 gólů v mladších žácích. Což určitě patří k raritám. Navíc by mohla ještě hrát v nové sezóně za přípravku, ovšem z výkonnostního hlediska bude hrávat spíše v mladších žácích a v hledáčku jí už navíc mají i trenéři SC Znojmo.
Stále zde ovšem platí že výsledky nejsou až tak důležité jako výchova a radost ze hry nových fotbalistů.
Od nové sezóny povede A tým přípravky trenér Milan Železný o B tým se budou starat Železný Petr a nově Daniel Ondra. Pomáhat s tréninky nadále budou pan Procházka a spolehlivý Tonda Stašek.
I v příští sezóně necháváme dva týmy v okresní soutěži, kde se nově bude hrát 5+1 na menším hřišti. V září pak plánujeme několik náborů nových hráčů do našeho klubu.
Chtěl bych touto cestou poděkovat všem trenérům a  členům realizačních týmů za odvedenou práci.

Na závěr bych zde zmínil dokončení další etapy budování našeho areálu. Poslední fáze, která ještě chyběla byla fasáda kabin, za kterou moc děkujeme firmě Profi-Gips.

Zvláštní poděkování si určitě zaslouží ještě dva lidé. První z nich je prezident klubu pan Ladislav Berka za to, jak finačně  zajištuje chod  klubu a zvelebuje pomocí  správce Tomáše Pěnkavy Oblekovický areál a druhý je bezesporu Martin Benda náš webmaster, který na vysoké úrovni zajišťuje servis klubových stránek, prostřednictvím kterých informujeme nejen naše fanoušky, hráče a příznivce, ale i ostatní návštěvníky o dění v našem klubu.

Díky  
Milan Samek
Vedoucí sportovního úseku

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři