logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Rozhovor s trenérem A týmu

Dnes přinášíme na naše stránky rozhovor s trenérem A týmu Tomášem Pěnkavou abychom společně zhodnotili podzimní část sezóny a zajímalo nás i něco ze zimní přípravy.

Po skončeném podzimu jste na 8 místě tabulky s 26 body, v minulé sezóně jste měli v polovině soutěže jen 17 bodů, panuje tedy spokojenost?

Co se týká získaných bodů určitě spokojenost,ale když se ohlédnu zpět,tak to mohlo být i lepší.

Jaké utkání bylo podle tebe nejpovedenější a které Vám naopak nevyšlo?

Začnu tím horším zápasy v Kyjově a Ivančicích.Kyjov vyhrál jediný zápas a to s námi.Ivančice do našeho utkání neměli ani bod a nulu na kontě vstřelených branek.Do obou utkání jsme nastoupili jako hvězdy dopadli jak nazdárci.Měl jsem strach co to s mužstvem udělá,ale naštěstí to kluci zvládli a prohráli už jen dvakrát,ale po úplně jiných výkonech.Zápasy co se nám vydařili herně i výsledkově byly hlavně se Spartou Brno a Kuřimí.Paradoxně mezi nimi bylo zpackané utkání s Ivančicemi.

Daří se Vám hlavně na domácím hřišti venku už jste tak úspěšní nebyli. Čím si to vysvětluješ?

Jsem rád,že jsme v domácím prostředí neprohráli.Myslím si,že  jsme k tomu doma přistupovali daleko zodpovědněji než venku.Přesto musím připomenout dvě venkovní výhry v Novosedlech a Ratíškovicích,kde jsme předvedli velice kvalitní výkony.Odehrát takto více utkání venku mohlo být i veseleji.

Kdo byl podle tebe největším tahounem během podzimu? Potěšil tě někdo svými výkony na podzim a od koho si naopak čekal víc?

Každý z hráčů,který na podzim zasáhl do hry přispěl svým dílem k těm 26 bodům.Odehráli jsme snad jen dvě utkání po sobě ve stejné sestavě.Z tohoto pohledu musím říct,že stabilní výkony podával na postu brankáře Luboš Vítámvás,který nechyběl ani minutu.On však určitě ví,že se může v určitých činnostech stále zlepšovat.V obraně mě určitě nezklamal navrátilec do sestavy Martin Veselý.V záloze a útoku si si svoje odvedla dvojice matadorů Milan Samek a Petr Železný.Potom je tu Martin Procházka,který je pro mužstvo velmi platným hráčem a kdyby zlepšil koncovku...,ale to snad přijde se zkušenostmi.Ještě řeknu jedno jméno a to Jirka Dufek.Nastoupil i do pár utkání v základu a určitě nezklamal.Doufám,že neusne na vavřínech a bude makat dál.Je to dobrý příklad pro další mladíky z béčka a snad i z dorostu.Zklamaný z nikoho nejsem,ale je tu stále dost hráčů,kteří mají reservy a mohli by je daleko lépe využít.

Překvapilo tě letos něco v KP?

Ani ne.Soutěž je vyrovnaná,snad jen Mutěnice jsou na tom lépe než ostatní a dole pak ztrácí Kyjov.To se však na jaře může změnit

Kde nejraději hrajete a která hřiště (či prostředí, zázemí apod.) nemáte příliš v lásce?

Nejraději samozřejmě doma.Co se týká zázemí na ostatních hřištích,tak je určitě co zlepšovat,ale fotbal se v kabinách nehraje.

Jaká bude zimní příprava a jak bude probíhat?

Začneme 14.ledna a bude probíhat v domácích podmínkách.Terén,hřiště,spinning,posilovna,pilates a od 8.února přípravné zápasy v na umělé trávě v Jevišovicích

Na čem je potřeba v zimní pauze zapracovat a zlepšit?

Pracovat je potřeba na všem a záleží jenom na hráčích jak té zimní řeholi přistoupí.Zlepšovat a rozvíjet se dá neustále,jenom chtít.

Jak jsi spokojený s hráčským kádrem, plánujete v zimním období posílení mužstva do jarních bojů? Je naopak někdo z hráčů na odchodu?

Kádr je široký a to hlavně díky spolupráci s béčkem,která je zajetá a doufám,že tomu tak bude i nadále.Svědčí o tom i to,že se na podzim protočilo 24 hráčů.To je vizitka dobré práce mého asistenta a hlavního trenéra béčka Jardy Ludvíka a zato mu patří moje poděkování.Posílení kádru se nebrání žádný trenér a odchody snad žádné nebudou.

Jaké jsou plány pro jarní část sezóny?

Odehrát jaro tak jak první polovinu a dostávat do hry mladé hráče,ale ne jenom proto,že jsou mladí,ale že mě přesvědčí o své kvalitě na tréninku,tak i v zápasech.

Závěrem bych chtěl popřát všem činovníkům klubu,hráčům i fanouškům Krásné Vánoce a do nového roku zdraví,štěstí a fotbalové radosti.

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři