logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Starší přípravka na finálovém turnaji Ondrášovce Cupu

Starší přípravka na finálovém turnaji Ondrášovce Cupu

O víkendu 24-25.5 května proběhlo velké finále Ondrášovky cupu ve Vysokém Mýtě v kategorii U10. Náš tým skončil na turnaji, který je neoficiálním mistrovství Republiky na 5 místě bronzové skupiny, celkově pak na 21. místě. Což je bezesporu největší úspěch našeho klubu.

Výsledky a hodnocení turnaje

Sestřich České televize - https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/12715842997-ondrasovka-cup-2019/319297371129101

Na turnaj jsme odjeli už v pátek večer do Litomyšle, kde jsme přespali a ráno přejeli do 15 km vzdáleného Vysokého Mýta. Kde nás čekal výborně organizovaný turnaj. První den jsme odehráli ve skupině 5 utkání.

Sestava

Ludvík Matyáš,- Marečková Denisa, Jakeš Oliver, Varga Patrik, Sekula Adam, Vyroubal Adam, Vašíček Nicolas, Železný David, Železná Natálie, Samek Milan, Chaloupka Dominik,

Páteční výsledky ve skupině

FK Znojmo – FC Pardubice 3:8        

Gól – Vašíček, Železný, Vyroubal,

V prvním našem vystoupení jsme začali velice dobře a v prvních 8 minutách jsme si vytvořili vedení 3:1. To nám vydrželo až do 12 minuty. Během dvou minut jsme inkasovali 3 góly a do konce zápasu jsme se z tohoto momentu nevzpamatovali.

FK Znojmo – Slávie Praha  3:4

Góly – Vyroubal, Vašíček 2x,

Ve druhém utkání pod kamerami jsme proti Slávii nezačali dobře a hned v úvodu inkasovali. Po té se prosadil pohotovou střelou Áďa Vyroubal a bylo srovnáno. Tato branka nám dodala sebevědomí. Do vedení nás poslal Vašíček, když s přehledem proměnil svůj průnik slávistickou obranou 2:1. Vedení 3:1 zajistil opět Nicolas pohotovou hlavičkou z rohu 3:1. Slávisté v té době zahodili několik dobrých příležitostí a vypadalo to nadějně. Ovšem v 15 minutě jsme udělali hybu v rozehrávce a soupeř snadno snížil na 2:3. Dále se mu podařilo vyrovnat a v poslední minutě zápasu jsme pak nedokázali dostat míč ven z obrany po závaru před brankou a Slávisté vsítili vítěznou branku.

FK Znojmo – Ústí nad Labem  3:3

Gól – Vašíček, Železná 2x,

V tomto dalším zápase před kamerami jsme do 14 minuty prohrávali už 0:3 a nevypadalo to s námi dobře. Pak snížil Nicolas Vašíček na 1:3 a následně se během dvou minut 2x dokázala prosadit Natálka Železná a vyrovnat na 3:3 a vybojovat tak první bod na turnaji.

FK Znojmo – Mladá Boleslav 3:9

Gól – Vašíček 2x,Vyroubal,

Proti Mladé Boleslavi jsme se na začátku utkání dostali do vedení, ovšem pak soupeř ukázal svojí kvalitu a nám se bohužel v tomto zápase nedařilo a tomu i odpovídá výsledek utkání.

FK Znojmo – Medlov   6:2

Gól – Železný, Vašíček 2x, Vyroubal, Železná, Varga,

V tomto zápase jsme se konečně herně uvolnili a dostali do našeho tempa a herně i výsledkově utkání zvládli. Jakmile nám soupeř nechal více prostoru dařila se nám hra, na kterou jsme od našich hráčů zvyklí a to se projevilo jak na předvedené hře, tak na výsledku.

4 body v sobotní tabulce tak stačili na bronzovou skupinu. Večer jsme společně zhlédli semifinálové Mistrovství světa v hokeji mezi Českem a Kanadou.

Neděle bronzová skupina

V neděli se nám do bronzové skupiny započítal sobotní zápas proti Medlovu a tak nás čekalo dalších 6 těžkých zápasů

FK Znojmo – Sparta Brno 3:1

Gól – Vašíček 2x, Samek,

Po sobotě byla ráno vidět na hráčích při rozcvičce únava a ztuhlost ze soboty. A hned v prvním utkání nás čekal náš známy celek Sparty Brno. S tímto soupeřem se nám výsledkově daří a i v tomto zápase jsme měli herně více ze hry a za bojovnost nasazení a střeleckou efektivitu jsme zaslouženě vyhráli.

FK Znojmo – České Budějovice  4:2 

Gól – Železný, Vyroubal, Železná, Vašíček,

Do televizního zápasu jsme vstoupili špatně a hned z první akce jsme inkasovali. Vyrovnat se nám podařilo po krásné kombinaci po ose Varga, Vyroubal, Vašíček, Železný. Soupeř šel však opět do vedení. Vyrovnat se podařilo Áďovi Vyroubalovi. Do vedení na 3:2 nás poslala Natka Železná po ideální přihrávce od  Nikyho Vašíčka. Na konečných 4:2 vsítil gól sám Niky.

FK Znojmo – Solnice 2:4 

Gól – Železný, Vašíček,

Ve třetím zápase nás čekal důrazný a běhavý soupeř. V utkání se dostal do dvoubrankového vedení. Našim se i přesto podařilo zápas srovnat na 2:2. Solnici se ale podařilo v závěru utkání vsítit dvě branky a zvítězit.

FK Znojmo – Písek 0:6 

Do tohoto zápasu jsme postrádali zdravotně indisponovanou dvojici Vyroubal –Vašíček a na výsledku a předvedené hře to bylo hodně znát. Soupeř navíc po dvou vstřelených gólech ještě více ožil a bylo ho plné hřiště.

FK Znojmo – Prostějov 3:4 

Gól – Vašíček 2x, Varga,

Do zápasu jsme vstoupili, skvěle navíc už s ošetřenou dvojicí Vašíček – Vyroubal jsme se brzo ujali vedení. Soupeř pak z ojedinělé akce vyrovnal. Nám se však podařilo odskočit na dvoubrankové vedení. Poté se na nás přilepila docela velká smůla, kdy Áďa Vyroubal nastřelil 2x tyč a jednou břevno a když nedal svoji velkou šanci ani David Železný začalo se střelecky dařit soupeři, který stihl nejen vyrovnat, ale navíc v poslední minutě vsítil po naší chybě v obraně i vítěznou branku.

FK Znojmo – Viktorka Žižkov  5:6  (video)

Gól – Železný, Vašíček 2x, Vyroubal 2x,

V posledním utkání turnaje jsme si to s Viktorkou rozdali o třetí místo v bronzové skupině, neboť jsme spolu měli shodně 9 bodů. Hned v úvodu jsme se ujali vedení Davidem Železným. Následně soupeř vyrovnal a dostal se i dovední.  Šance byli na obou stranách a po 15 minutách vedl soupeř už 3:5. Závěr zápasu se nám podařilo zdramatizovat na 4:5 snížil Vašíček a vyrovnání zařídil neúnavný Áďa Vyroubal. V čase 19.30 šla do úniku dvojice Vašíček – Železný. Niky nádherně předložil míč Davidovi před branku, ale ten svoji šanci velkou šanci promarnil. Z následného protiútoku Viktorka vsítila vítěznou branku a sudí hned po gólu utkání ukončil. Nám tak unikl náš cíl být třetí v bronzové skupině. Nakonec pro nás zbylo 5 místo. Tuto prohru většina našich hráčů obrečela přímo na hřišti.

Hodnocení

Předně musím říct, že to byl pro nás všechny krásný zážitek. Prožili jsme společně s rodiči 3 skvělé dny. Myslím si, že na tento víkend budou všichni aktéři vzpomínat hodně dlouho. Bylo zde hrozně moc prožitku, emocí, vnitřního napětí a slz. Slzy zklamání z proher a bolestivých zranění, které vystřídaly slzy radosti a štěstí například při vyhlašování Nicolase nejlepším hráčem celého turnaje.

Co se týká převedené hry a samotných zápasů tak si myslím, že jsme měli na turnaji docela velký respekt, trému a nevěděli jsme co od tohoto finále čekat. Touha uspět proti těm nejlepším nám v určitých fázích svazovala nohy a kvalita soupeřů nás nutila dělat chyby, na které jsme nebyli zvyklí a to se následně promítlo do některých výsledků a inkasovaných branek (viz Pardubice za 2 minuty 3 inkasované góly). Myslím, že sobotní skupinu jsme měli hodně kvalitní o čemž, svědčí umístění našich soupeřů ve zlatých (2 a 7 místo) a stříbrných skupinách (2 a 3 místo).  

V nedělní v bronzové skupině jsme herně měli na všechny soupeře možná až na důrazně hrající Solnici. Jinak nás určitě nejvíce mrzí prohry s Prostějovem a Žižkovem které jsme měli bodově zvládnout, ale neměli jsme ani potřebné štěstí, které se k nám otočilo zády, protože inkasovat branky v poslední minutě s Prostějovem a v poslední vteřině s Žižkovem je opravdu smolné.

Pochválit chceme celý tým za to, jak po oba dny pracoval a vyrovnával se s tolika těžkými zápasy během dvou dní. Pro nás trenéry bylo zajímavé sledovat, jak reagují ve vypjatých situacích, kdo je odolný více a kdo méně. Musím říci, že mi bylo líto celého týmu, že nedosáhli na to třetí místo v bronzové skupině, které jsme si přáli a chtěli vybojovat. Navíc když k tomu chybělo jen několik vteřin a poslední obdržený gól s Viktorkou Žižkov.  

Z celého týmu bych určitě chtěl vyzvednout výkon Adama Vyroubala, který je takovým srdcem a plícemi týmu a bez něj bychom jen těžko mohli myslet na úspěch.  Když se podívám na jakém prostoru pracuje kolik akcí založí, zakončí a připraví, jak pracuje v soubojích jeden na jednoho, kolik toho odehraje směrem do defenzivy je až neskutečné. Žádné negativní reakce ať směrem ke spoluhráčům, trenérům a rozhodčím. Jeho soustředění na svůj výkon, který dává ve prospěch týmu to vše z něj dělá zatím velkého hráče. Věřím, že na sobě bude nadále pracovat tak jak do této chvíle a bude se chtít posunovat dále a dále. Dalším hráčem je pak náš nejlepší střelec Nicolas Vašíček jeho góly, přihrávky a průniky po levé straně jsou pro náš tým hodně důležité.   

Když se podíváme, jak dlouhá cesta vedla do finále, kolik zápasů jsme museli, zvládnou přes kvalifikaci první kolo je až neskutečné že se nám to podařilo. Určitě bychom si to chtěli rádi všechno zopakovat, ale uvidíme, zda se nám ještě někdy v budoucnu podaří uskutečnit podobnou věc.  Co mě dělá radost, je že všichni hráči, kteří se podíleli na cestě do finále jsou odchovanci a odchovankyně našeho klubu!

Chtěl bych hlavně ještě poděkovat Leoši Ludvíkovi za výbornou práci, kterou odvádí u tohoto ročníku. Za tréninkovou morálku, zimní turnaje, které naplánoval, zorganizoval a odjezdil. Stejně tak Petru Železnému za výbornou práci u tohoto týmu.

Tento úspěch bereme hlavně jako poděkování všem našim trenérům mládeže za jejich práci v našem klubu.

Milan Samek

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři