logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Previous Next

19. kolo - Svratka Brno B – FK Znojmo A 1:5 (1:4)

Góly: Lehocký, Balík, Železný P., Fryš, Németh,

Sestava a hodnocení zápasu

Polepil – Havliš, Železný, Krontorád Marek, Dufek, Németh, Fryš, Procházka, Lehocký, - Vašíček, Balík,

Střídání: Blažíček, Tejkal, Krontorád Martin, 

V týdnu před tímto zápasem nabídl vedení klubu svoji funkci hlavní trenér Milan Železný, který tak sám reagoval na špatný výsledkový vstup do soutěže. Potřeba zmínit že se musel od prvního jarního kola vyrovnávat s velkým počtem zraněných hráčů. Tímto svým krokem chtěl dát týmu impuls, aby se výsledkově zvedl. U týmu zůstává i nadále ovšem v jiné roli. Nejen za tento počin, ale hlavně za práci hlavního trenéra a celkovou organizaci v mužské kategorii od roku 2018 zaslouží bezesporu velké uznání.

Komentář

Do utkání jsme vstoupili na hodně špatném a na nerovném terénu nešťastně hned v 1 minutě jsme inkasovali po nákopu do vápna a následném závaru. Kluci se z tohoto šoku naštěstí brzo oklepali a hned v 7 minutě mohl vyrovnat Mára Balík, ale v jasné šanci podklouzl a následnou střelu zlikvidoval domácí gólman. V 17. minutě vysunul Martin Vašíček  na levé straně Vojtu Lehockého a ten přesnou tvrdou střelou uklidil míč z poza vápna do sítě 1:1. Ve 22. minutě unikl po křídle kapitán týmu Martin Procházka, který přesným centrem našel ve vápně Maru Balíka a ten poslal náš tým do vedení 1:2. Běžela 28. minuta a velmi dobře zahraný rohový kop zakončil krásnou hlavičkou do šibenice Petr Železný. 1:3. V 31 minutě mohl  navýšit náskok Petr Németh, ale jeho lob skončil těšně nad břevnem domácí branky. O tři minuty později se opět po rohovém kopu Martina Vašíčka prosadil svým důrazem ve vápně Martin Fryš, kdy prostřelil vše, co mu stálo v cestě 1:4. Náš tým tak gólově završil velmi dobrou hru v první půlce. V závěru poločasu nás pak podržel zákrokem Adam Polepil v brance.

Ve druhé půli jsme byli nadále aktivní a v 56. minutě se po přihrávce Procházky prosadil Petr Neméth 1:5. Do konce zápasu se pak hra přelévala od vápna k vápnu, ale gól už nepadl. Naši kluci si tak odvezli všechny tři velmi důležité body.

Hodnocení

Jsem moc rád za celý klub a kluky, že jsme toto důležité utkání zvládli jak výsledkově tak i herně. Kluci podali velmi bojovný, zodpovědný a kolektivní výkon a bylo vidět, že na nerovném terénu chtěli hodně uspět. Jsem rád, že vše co jsme si před zápasem řekli kluci přenesli na hřiště a zaslouženě jsme si tak odvezli velmi cenné tři body.

Milan Samek

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři