logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

17. kolo Křepice/Velké Němčice - FK Znojmo 3:5 (1:2)

Góly: Tejkal 3x, Rytíř, vlastní

Sestava a hodnocení zápasu:
Rybníček [K] - Sýkora, Procházka, Košíček, Svoboda - Matoušek, Dyml, Lichevník, Koukal - Tejkal, Rytíř
Střídání: Kaidl, Wrana

V tomto kole jsme zajížděli na hřiště soupeře ze středu tabulky, kde nás přivítal moderní sportovní areál. V hlavách jsme již měli 3 body, ještě jsme  však netušili, jak se ně nadřeme. Od úvodu zápasu jsme udávali tempo, domácí nevěděli kam dřív skočit. Hned v úvodní části se do slibné šance, dostává Ivo a trefuje jen brankáře. V 7. minutě po krásném centru z pravé strany Lukáše Dymla , hlavičkuje Ivo Tejkal, a tentokrát skóruje 0:1. Ještě jsme měli pár dobře rozjetých šancí, ale postupně domácí vyrovnali hru a stále více byli nebezpeční. Proto druhý gól přišel velmi vhod, běžela 35. minuta po centru Martina Matouška perfektně hlavičkuje Míra Koukal a do brány za bezmocného golmana doráží Ondra Rytíř 0:2.
Více nás to uklidnilo, zdálo se že již bude pohodička ztratili jsme však koncentraci a hlavně směrem dozadu jsme situace několikrát nevyřešili dobře.
No a ve 41. minutě přišlo potrestání pod tlakem nezafungovala Rybňova klička 1:2. Domácí ještě více ožili a byli jsme rádi za přestávku. Po přestávce jsme nezačali dobře běžela 49. minuta a po špatné komunikaci obrany s brankářem míč končí v naší síti 2:2 domácí touží po úspěchu. Vítr z plachet domácí ztrácí hned z rozehry v 50. minutě utíká po křídle Tejky dává do vápna přízemní střelu či centr a domácí si míč sráží do vlastní branky 2:3. Snažili jsme se přidat další branku a nakonec přišla v 66. minutě Míra Koukal vysunul do brejku Tejkyho a ten zvyšuje na 2:4. Zádrhelům v zápase však nebyl konec, domácí celý druhý poločas hráli na hranici ofsajdu, kde byli často lapeni, v 73. minutě to zavánělo opět ofsajdem, praporek zůstáva dole a Křepice střílí další kuriózní gól, Rybňa při vyběhnutí mimo vápno při odkopu, trefí hráče tak nešťastně, že se míč došourá opět do naší branky 3:4. Tento gól jde za mnou neboť praporek jsem držel v ruce a týmu v téhle fázi zavařil. V závěru zápasu se přece jen projevila naše větší fotbalovost s kondicí, a Tejky v 88. minutě hattrickem,po nahrávce od Dymlika, pěknou střelou definitivně zpečetil naší výhru 3:5. To se nám, ale ulevilo.
Není lehké dovést utkání do vítězství, když se tolik nedaří. Důležité 3 body do tabulky máme a nakonec je dobře, že takový zápas přišel, aspoň víme "v čom" se máme zlepšit. To nám přijde velmi vhod, neboť v neděli 16. 4. 2023 ve 14:30 nás čeká derby kdy na domácím hřišti FK Znojmo přivítáme Sokol Dobšice.

Hodnocení trenéra:
Kromě úvodní části jsme nehráli dobře a vlastními chybami jsme soupeři umožnili se "nadechnout" k lepšímu výkonu. Po inkasovaných brankách jsme nebyli schopni držet míč a dlouho nám trvalo než jsme se s tím srovnali. Bohužel se  nedařilo oporám týmu a jen snahou to strhnout sami na sebe se k lepšímu hernímu projevu nedostaneme. Nedařilo se ani proměňovat jasné gólové šance. Nakonec díky Tejkymu jsme to urvali silou a urputností.
Tento zápas se nám herně nevydařil a i když se výsledek rodil těžce, důležité jsou body.
V příštím zápase už to ale musí být ne jen o 100 ale o 200% lepší, protože přijede rival z druhého břehu řeky Dyje.

Trenéři: Rytíř Hynek, Svoboda Petr

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři