logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Previous Next

9.kolo TJ Start Brno - FK Znojmo dorost st. 2:0 (2:0)

Sestava a hodnocení zápasu                  Foto ze zápasu zde

Rybníček [K] (9) - Lichevník T. (8), Procházka (8), Krontorád Marek (9), Tejkal (9) - Lustig (8), Beno (8), Veselý (9), Koukal (7) - Krontorád Martin (8), Rytíř (8)

Střídání: Gazcio (8), Balada, Truhlář, Svoboda, Mikulášek

V neděli jsme zajížděli k novému lídrovi tabulky a na zápas se velmi těšili. Věděli jsme, že nás čeká pořádná bitva a tak jsme tomu přizpůsobili rozestavení. Po dlouhé době také pažit na Startu Brno měl velkou kvalitu, na kterou jsme doma zvyklí. Hned od úvodní rozehry bylo jasné, že domácí tým je právem na výsluní. Naši borci se však tempu a hře soupeře dokázali vyrovnat, domácí byli přímočařejší my tradičně lepší v kombinaci, ovšem všechny snahy z obou stran končili převážně po šestnáctky, obrany byli velmi pozorné a ze zbytkem si poradili brankáři, byla to taková šachová partie, kdo půjde do vedení bude mít velkou výhodu. Ve 22. minutě jsme udělali první chybu my, kdy Míra Koukal z hloubi pole v tísni zvolil malou domů, kterou vystihl útočník domácích a po střetu s Víťou, rozhodčí nařídil přísný pokutový kop, který domácí tým proměnil 1:0. Tato fáze zápasu se nakonec ukázala jako rozhodující, domácí se okamžitě zatáhli do obrany a hráli převážně na brejky na což měli vhodné typy hráčů. Nám nezbylo než utočit do zahuštěné obrany, pár náznaků tam bylo převážně po náběhách ze stran, finální nahrávka ale nepřicházela a tak ve 41. minutě soupeř z jednoho rychlého protiútoku tak nějak nemastně vystřelil a přes teč míč skončil v naší síti 2:0. Po přestávce se kluci snažili, nechali na hřišti veškeré síly, ale výsledek se zkorigovat nepodařilo přesto, že kolem 70. minuty přišla nejhezčí akce zápasu, kdy po přízemním centru z poza šestnáctky napřáhl Martin Veselý z voleje a krásnou střelou alespoň potěšil naše fanoušky, míč nakonec se štěstím brankář domácích vyškrábl na roh. V 80. minutě se nám zranil Kuba Beno (zlomený nos), musel odstoupit, přesto, že kluci podstoupili nespočet osobních soubojů, úmysl v tom nebyl. Trochu nás to vyvedlo z tempa, čas neúprosně utíkal a naše snaha končila stále především v obranné ulitě soupeře, pro zajímavost pouze 3 obdržené góly do dnešního zápasu. V samém konci zápasu, již domácí polehávali po trávníku převážně z křečemi z vyčerpání, poslední dobou nějaká móda v Brně  (naposled v Bystrci to samé) a výsledek si pohlídali. Za předvedený výkon si kluci zaslouží velkou pochvalu, jen takové zápasy nás mohou posunout dál, i když na 3 body to dnes nestačilo.

Trenéři: Samek Milan, Rytíř Hynek, Svoboda Petr

Hodnocení

Proti nejlepšímu týmu soutěže jsme udělali nějaké změny v sestavě, abychom eliminovali soupeřovi kvality a tento tah se nám vydařil. I tak domácí ukazovali, že jsou právem lídrem soutěže. Byla škoda, že jsme Start pustili do vedení z pokutového kopu po naší chybě. To byla voda na jejich mlýn. Do poločasu jsme inkasovali bohužel ještě jednou po nenápadné střele z poza vápna. Je pravda, že domácí měli v první půli ještě dvě slibné šance na skórování ale Rybňa nás podržel. Naši kluci v první půli měli jeden samostatný únik, který jsme ale nezakončili a tři slibné křídelní akce nám Garzio nevyřešil do finální podoby což byla velká škoda. Druhý poločas jsme chtěli vsítit kontaktní gól, ale to se nám bohužel nepovedlo. Nejblíže k tomu byla parádní střela Martina Veselého z voleje z poza vápna, ale gólman byl na místě. Martin by si ten gól za svůj výkon bezesporu zasloužil. Kluci srdnatě bojovali až do konce zápasu, ale soupeř prokazoval, proč v soutěži zatím inkasoval jen tři branky. Proti organizovaně a obětavě hrajícímu týmu bylo těžké se prosazovat.  Dnes to byl oboustranně výborný zápas, hrálo se důrazně v osobních soubojích a zápas měl svoji velkou kvalitu.  Opravdu nemám moc, co bych klukům vytknul, odvedli své maximum. V takovýchto vyrovnaných duelech rozhodují maličkosti a bohužel dnes to vyšlo domácímu týmu a tak nezbývá než jim pogratulovat ke třem bodům.

Milan Samek

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři