logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Hodnocení A dorostu sezóny 2008-2009

trenr_Sam-1-jaro2009Hodnocení  A dorostu okresní soutěže trenérem Milanem Samkem:

PODZIM   13 Zápasů      12 výhra       1 remíza      0 prohrer      95-12     37 bodů        1 místo

JARO        11  zápasů        9 výher       1 remíza      1 prohra       66-12      28 bodů        2 místo

SEZÓNA   24 zápasů      21 výher       2 remízy      1 prohra     161-24   65 bodů      2 místo

Po úspěšné podzimní části kdy jsme přezimovali na prvním místě jsme udělali dobrou zimní přípravu. Sehráli jsme zimní turnaj v Miroslavi kde jsme se utkávali s mužstvy mužů hrajících okresní soutěže a dorostem Miroslavi účastníkem KP.  Odehráli jsme zápasy na umělé trávě v Hrušovanech. Herně se nám ovšem dařilo více na pískovém hřišti v Miroslavi.

V zimní přestávce jsme udělali změny v kádru. Na hostování přišel brankář Polášek z Unanova a záložník Sedlák ze Štítar. Naopak působení v našem týmu ukončil  útočník Vavříček (zrušeno hostování ze Šatova) a Martínek, který skončil s fotbalem.

Hned v prvním jarním kole jsme si poradili s mužstvem Štítar. Utkání jsme hráli na pískovém hřišti, kde jsme zúročili zimní terény 9-0. Další vítězství následovali s mužstvy Mikulovic, Jaroslavic ovšem předvedená hra zaostávala za výsledky. Následovalo domácí vítězství nad Suchohrdly, ve kterém se nám zranil rychlonohý záložník Samek. První vážnější zaváhání přišlo na hřišti Božic, které v zimě posílily a výsledek 1-1 zvýhodnil našeho konkurenta v boji o postup - Dobšice. Ovšem ještě nás čekaly těžké zápasy. Micmanice jsme dokázali porazit 5-1 po velmi dobrém výkonu na který navázala výhra 9-1 se Šatovem. Náš celkový herní projev se podstatně zlepšoval. Ve 23. kole přišel zápas o všechno, ve kterém jsme museli vyhrát na hřišti Dobšic. V tomto zápase jsme bohužel neunesli psychickou tíhu a důležitost utkání, ve kterém jsme udělali více chyb než domácí, kteří je  na rozdíl od nás využili a zvítězili. Závěr soutěže jsme dohráli v pohodě až na vítězství ve Vranově, kde jsme v závěru utkání udrželi se štěstím jednogólový náskok.

Plusy jarní části

Postupné zařazování hráčů do mužů

Mínusy jarní části

Remízový zápas v Božicích

Nezvládnutý zápas sezóny v Dobšicích

Zranění záložníka Samka

Překvapení jara

Výkony Tomáše Drmoty.

K jednotlivým formacím

Brankář

Celé jaro odchytal Jan Polášek, který ve většině zápasech neměl moc práce. Čisté konto dokázal udržet pouze ve třech utkáních. Špatná byla jeho tréninková účast.

Obrana

Hrála na jaře v hodně podobném složení. Nejvíce odehraných zápasů a minut (a nejvíc odtrénovaných jednotek) měl bojovník Víta Kír. Na postu libera si odehrál svůj standart Michal Čech. Na levé straně se prezentoval střídavými výkony Lukáš Dufek. Na místě defensivního záložníka hrál kapitán týmu Marek Mossmer, který se stal nejproduktivnějším hráčem tohoto týmu kdy v celé sezóně nastřílel 34 branek a měl 24 asistencí.

Záloha

Naše středová řada hrála ve složení: z pravé strany František Chlubna, kterému se lépe povedla podzimní část sezóny,přesto na jaře nastoupil ve všech zápasech a nastřílel 6 branek. Na středu se pohyboval defenzivní štít Michal Šperl a odehrál zde svůj standart a nechyběl v žádném jarním zápase. Další hráč Samek Jan odehrál na jaře z důvodu zranění pouze 4 utkání a nastřílel 7 branek, citelně chyběl v zápase s Dobšicemi. Z leva hrál bojovník Tomáš Sovjak, který vsítil na jaře 3 branky. Erik Hagenhofer

nastupoval převážně na místě středu zálohy a to hlavně v době zranění Honzy Samka, kde odehrál dobré zápasy až na utkání s Dobšicemi. Nastoupil ke všem jarním zápasům.

Útok

V útoku nastupoval Petr Čech, střelecky ovšem hodně zaostal za podzimem (21gólů), na jaře se trefil pouze 5x., aktivnější byl v asistencích. Na jaře byl několikrát povolán do A mužstva mužů. Další útočník Jan Kafka měl pomalejší rozjezd a v prvních 5 kolech nastupoval pouze jako náhradník a jeho výkony byli hodně rozpačité. Od 6 kola dostával šance od první minuty a závěr sezóny odehrál v dobré formě.  Drmota Tomáš (celý podzim odchytal jako brankář!!!) nastupoval jak v útoku, tak i v záloze a byl největším překvapením jara. Své kvality prokázal již v zimní přípravě. Všem ukázal, jaký pokrok může udělat hráč, když na sobě pracuje. V 11 zápasech vstřelil 9 branek. Svými jarními výkony si dokonce řekl o nominaci do A mužstva mužů.

Náhradníci

Lukáš Soukup mladíček týmu odehrál dobrá utkání, ale nejlepší výkon předvedl proti Dobšicím. Další ,,mlaďas" Jirka Dufek si zde také odehrál svůj standart. Nováček týmu Jan Sedlák se v tomto týmu teprve rozkoukával.

I přes nesplnění daného cílu v podobě postupu do krajské soutěže hodnotíme sezónu jako dobrou a to hlavně z hlediska výkonnostního růstu většiny hráčů. Mnozí si zahrály nejen třetí třídu za B tým mužů ale čtveřice Samek, Čech Michal, Drmota, Čech Petr si vyzkoušeli i I. A třídu dospělých. Někteří i vícekrát. Tři z těchto hráčů budou navíc ještě v příští sezóně oblékat dorostenecký dres. Takže z tohoto pohledu velice pozitivní hodnocení s příslibem do budoucna. Velká škoda je, že v příští sezóně nebude možnost konfrontace s lepšími týmy krajské soutěže. Přece jenom odehrát 20 kvalitních zápasů v soutěži je pro hráče větším přínosem než vyhrávat zápasy s dvouciferným výsledkem.

Na závěr bych chtěl poděkovat svým spolupracovníkům Jiřímu Samkovi a Petru Železnému za pomoc při trénincích a v utkáních. V neposlední řadě patří dík na pozici vedoucího týmu Soně Samkové.

Realizační tým

Trenér - Milan Samek,

Asistenti - Jiří Samek, Železný Petr,

Vedoucí týmu - Soňa Samková

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři