logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

12. kolo Krajské mladší přípravky a jeho celkové hodnocení

12. kolo Krajské mladší přípravky a jeho celkové hodnocení

V sobotu 2.6.2018 proběhlo na našem hřišti poslední kolo krajské soutěže mladších přípravek. Soupeřem nám tentokrát byly týmy CAFC Židenice a tým Podluží.

Náš tým (ročník 2009 a mladší) si v této kvalitní soutěži vedl nadmíru dobře a s jeho výkony jsme velmi mile překvapeni.

Sestava, výsledky a hodnocení celé soutěže

Sestava

Ludvík Matyáš, Plavec Michal - Marečková Denisa, Jakeš Oliver, Vašíček Nicolas, Varga Patrik, Pilinszki Patrik, Sekula Adam, Železný David, Chaloupka Dominik, Železná Natálie.

FK ZNOJMO - CAFC Židenice 15:3 Góly: Vašíček 5, Varga 3, Železná 3, Marečková, Chaloupka, Jakeš, Železný.

FK ZNOJMO - Podluží 10:2 Góly: Vašíček 6, Varga 2, Železný 2.

Hodnocení posledního kola krajské soutěže je velmi podobné s hodnocením předešlých kol. Na hřišti jsme dominovali, tvořili hru a zaslouženě stříleli góly. Druhý poločas druhého zápasu jsme dokonce hráli o jednoho hráče méně a i tak jsme měli hru pod kontrolou.

 

Hodnocení jarní části 2018

Tento tým mladší přípravky potvrdil v jarní části své nesporné kvality, kdy herně i výsledkově zvládal všechna utkání velmi dobře. Navíc v jarní části jsme už moc nevyužívali Adama Vyroubal který s námi odehrál jen dvě kola jinak hrál hlavně ve starší přípravce a absentovala i Janička Veselá. Jedinou porážku jsme měli s velmi kvalitním týmem Vyškova (7:9). Zde nám k lepšímu výsledku chyběl určitě nemocný Adam Vyroubal. Herně jsme určitě nepropadli a byli jsme Vyškovu více než vyrovnaným soupeřem. Zajímavé pak bylo druhé utkání, kde jsme po dohodě s týmem soupeře zkoušeli už model starší přípravky 5+1 a v tomto utkání zvítězili 6:3. Testem kvality pro nás však bylo 11.kolo na Zbrojovce Brno kam jsme odjeli v nejsilnější možné sestavě a obě utkání (Zbrojovka a Líšeń) jsme zvládli velmi dobře a to nejen výsledkově,ale hlavně po herní stránce. Potvrdilo se že,tento tým je hodně silný a kreativní hlavně směrem do útoku. Co je však pro nás trenéry velmi potěšující je fakt,že jsme ve všech zápasech byli herně dominantnějším týmem.

V příštím nadcházející sezóně jsme tento tým ročníku 2009 premiérově přihlásili na prestižní turnaj Ondrášovky CUPU. Nominovaní hráči a hráčky tak budou historicky prvními účastníky tohoto klání. Všichni budeme plní očekávání, jak tento turnaj společně zvládneme.

K hodnocení jednotlivců

Gólmani

V jarní části jsme většinou střídali dvojici Maty Ludvík a Míša Plavec oba určitě udělali výkonnostní posun, ale i přes to máme pořád problém s hraním nohou a přesnou rozehrávkou. Oba však dokázali tým několikrát podržet výbornými zákroky,ovšem vybírali si i slabší chvilky.

Obrana

V té určitě dominuje důrazně hrající Patrik Varga a patří k pilířům naší obrany. Navíc hodně podporuje ofenzívu, kde umí přesně zakončit a patří tak k nejlépe střílejícím obráncům. Za poslední dobu udělal určitě velký herní pokrok. Zapracovat určitě musí na prvním doteku s míčem a jeho práci s ním.

Oliver Jakeš důrazný a houževnatý obránce přes kterého je těžké projít vyniká hlavně v soubojích jeden na jednoho. Zapracovat musí a lepší rozehrávce směrem do ofenzívy a málo spolupracuje ve hře s brankářem.

Deniska Marečková velmi spolehlivá hráčka, která umí výborně konstruktivně rozehrát směrem do útoku. Velmi dobře hraje v souboji jeden na jednoho. Potřebuje větší odvahu na podporu útoku a více se tlačit do koncovky protože, má výbornou střelu a určitě by se mohla prosazovat více.

Adam Sekula a Patrik Pilinszky oba ročník 2010 se pomalu seznamují s krajkou soutěží přípravek a oba jsou určitě příslibem do dalšího ročníku.

Útok

Adam Vyroubal pohybově skvěle vybavený hráč silný na míči umí zakončit, má velmi dobrou střelu a umí i rozdat přesné přihrávky. Ve svém věku se dokáže bez problémů herně přizpůsobit hráčům starší kategorie. Tohoto hráče je možné využít jak na postu obránce tak v útoku.

Dvojice Nicolas Vašíček a David Železný spolu hrají tzv. na slepo a jejich kombinace jsou opravdu parádní. Potěší oko a pohladí na duši nejen nás trenéry ale hlavně všechny přítomné diváky. Jsou silní v útočné fázi v situacích jeden na jednoho Aktivnějším nahrávačem je určitě Nicolas a Dava je spíše zakončovatel. Spolu dohromady nastříleli v této soutěži 154 gólů!!!! Niky musí ještě zapracovat hlavně na vyhodnocování herních situací kdy jít s míčem přímočaře k brance a kdy je potřeba volit kličky a přihrávku. David ještě vylepšit koncentraci v koncovce protože někdy dokáže zahodit velké šance.

Natálka Železná to je bojovnice a když má svůj den tak dokáže i skvěle zakončovat.

Janička Veselá to je tvrdá hráčka která se nebojí směrem do ofenzívy podstupovat tvrdé souboje navíc se umí prosadit v soubojích jeden na jednoho a už několikrát předvedla krásné individuální akce s parádním zakončením. Zapracovat musí na lepším a čistějším nákopem nártem.

Dominik Chaloupka benjamínek týmu který výborně zapadl do tohoto mužstva a je až neuvěřitelné s jakou chutí a nasazením a sebevědomím se pere v každém zápase. Je rychlostně vybaven umí se dostat do koncovky a navíc řeší tyto věci s velkým přehledem. 49 gólů v krajské soutěži je toho důkazem.

Statistiky krajské mladší přípravky

Podzim 2018

12 zápasů 10 výher 2 prohry 174:63

Vašíček 34gólu, Želi – 37, Vyroubal 26, Chaloupka 22, Veselá 19, Varga 21,Jakeš 6, Marečková 4, Železná 4x, Ludvík 1x,

Jaro 2019

12 zápasů 11 výher 1 prohra 174 : 72

Vašíček 48 gólů, Železný – 35, Chaloupka 27, Varga 23, Vyroubal 18, Veselá 7, Železná 6, Marečková 4, Jakeš 2, Pilinsky 3, Malačka,

Celkem   24 zápasů   21 výher  3 prohry     348 : 135

Milan Samek

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři