logo fb 100x

Fotbalový klub Znojmo

Oficiální stránky klubu


www.fkznojmo.cz

Trenér týmu Jarda Ludvík hodnotí podzimní část našeho A-týmu

Hodnocení podzimní části 1.A. třídy sezóny 2017-2018 A-TÝM

Po odehraných 13.kolech držíme 10. příčku se ziskem 14 bodů, kdy jsme v domácích zápasech získali 10 bodů a ve venkovních 4 body.

Do zápasů nastoupilo celkem 26 hráčů, všechny minuty odehráli pouze 2 hráči a to Šťáva a Procházka.

Šťáva, Procházka (13 zápasů, 1170 minut), Dušek (13, 825), Doleček (12, 1080), Zimek (12, 1000), Kubošný (12, 990), Németh (12, 805), Dufek (11, 820), Železný (11, 768), Bálka (11, 734), Svatoš (11, 621), Kafka (9, 791), Kropáček (8, 318), Samek Jan (7, 513), Vašíček (5, 287), Adámek (4, 103), Černý (4, 101), Samek Milan (4, 73), Ostrý (3, 269), Bastl (3, 189),

po jednom zápase Kotáb (90 minut), Benda (90), Veselý (45), Rolník (19), Paseka (14), Doubek (2).

Tabulka střelců:

4 – Železný

3 – Procházka

2 – Németh, Zimek, Šťáva

1 – Samek Milan, Vašíček, Ostrý,

Nejtrestanější hráči:

Kropáček – 1 ČK, 1 ŽK

Kubošný – 9 ŽK – nejvíce ŽK ze všech hráčů v podzimní části

Železný – 6 ŽK

S 10.místem a ziskem 14 bodů jsem velmi nespokojen. Před sezónou jsem věřil, že naše výsledky a výkony budou daleko lepší a že se budeme pohybovat ve vyšších patrech tabulky. Prostě jsem tomuto týmu věřil! Největší problém ale je, že tento tým si nevěří. Někteří kluci se neustále podceňují, mají to v hlavách a strašně jim to ubližuje. Toto je obrovský problém tohoto mužstva – sebepodceňování, přitom je to jen sport…dělají něco, co je baví a měli by si každou chvíli na hřišti užít a ne už dopředu se trápit. Dalším faktorem, který tomuto týmu ubližuje je „velmi malá sebereflexe“. Jsou hráči, kteří hrají, protože na to mají schopnosti, ale nic proto nedělají a jen jim stačí, že jsou v základní sestavě a nechtějí se obětovat pro tým, jdou si zahrát. Ty doplňuje právě ta druhá skupina, která pro to žije, dělá maximum, ale sotva vejde na hřiště, tak je psychicky dole a trápí se…takže některé zápasy vypadaly jak vypadaly a poztráceli jsme hodně důležitých bodů jenom a jenom vlastní vinou. Což je krásně vidět na tabulce – 3 z 5 proher jsme nasbírali s posledními třemi mužstvy a to jsme ještě v těchto zápasech nedokázali vstřelit ani jednu branku, to je neskutečné, ale jenom naše vlastní selhání.

Obrovským problémem tohoto mužstva je také koncovka. Ta je doslova žalostná. Jsme mužstvo, které si dokáže vytvořit spoustu šancí, ale zahodí nemožné, navíc skoro každá naše chyba je potrestaná. Když poměřím výkony se Startem Brno, Rajhradicemi proti Novosedlům, Šlapanicím nebo první poločas s Miroslaví proti druhému poločasu s tímto týmem, tak je to nepochopitelné, jaké má toto mužstvo výkyvy. Ale to se dostáváme k největšímu problému tohoto mužstva – týmovosti – nerad to přiznávám a je mi to líto, ale máme s tímto velký problém a pokud si to sami neuvědomíme, tak se budeme takto trápit ještě dlouho a nikam se neposuneme…

Tento tým drží jednoznačně starší hráči, za prvé tím, že neustále překonávají svoje osobní a zdravotní problémy a neustále pokračují ve svém nasazení i přes bolesti, rodinné starosti a obtížným hledáním motivace, ale ta zodpovědnost a láska k fotbalu je neustále tak silná, že pořád pokračují dále, za druhé tím, že na to prostě mají pořád výkonost! Pak je tu střední generace, která má obrovský problém se svým podceňováním a i když jejich kvality jsou velmi dobré, tak právě toto sebepodceňování jim strašně ubližuje a potom jsou jejich výkony takové jaké jsou. Musíte si kluci věřit a užívat si každou minutu na hřišti. A naposledy je tu mladá generace, která žije už trochu v jiné době, je jim spousta věcí jedno, nemají zodpovědnost, pokoru a jen tak prostě fungují z nějaké setrvačnosti a mám pocit, že kolikrát ani neví proč.

Aby tento tým mohl mít budoucnost a byl konkurenceschopný, tak potřebuje obrovskou pomoc našich starších hráčů. Oni sami ví, že nebudou hrát věčně a jen tak potom skončit, by byla obrovská škoda. Já potřebuji jejich pomoc a i ti mladí kluci ji potřebují. Oni jsou ti hlavní, kteří je mohou posunout dále, já to sám bez nich nedokáži. Pro tento tým je důležité se odprostit od ješitnosti a osobního prospěchu a mít na zřetel jen společný cíl, nemyslet způsobem „důležité je abych hrál“, ale „chci být součástí úspěšného týmu“. Uznávám, že je to těžké, bude to těžké, ale jiná cesta není a záleží na nás všech, jak tuto šanci uchopíme.

Každý asi čeká, že se vyjádřím jako každý rok i k většině jednotlivců, ale myslím, že ve výše uvedených řádkách se spousta lidí najde. Nějaké krátké hodnocení ale přidám i letos. Asi největší příjemné překvapení byl Petr Železný, on je to stále pan fotbalista, to všichni víme, ale měl problém s rolí, kterou jsem mu v tomto týmu už v jarní části loňské sezóny dal. Neztotožnil se s ní a pořád dělal spoustu věcí podle sebe a to ubližovalo jak jemu, tak týmu. Letní přípravu také neměl ideální, tak sezónu začal na lavičce. Ale postupem času si začal zvykat a troufnu si říci, že se i ve své roli našel a byl pro mužstvo naprosto nepostradatelný a jeho výkony byly pro mužstvo naprosto důležité. On pořád bude hráčem, který si bude dělat hodně věcí jak cítí on, ale když občas poslechne a najde rozumnou rovnováhu mezi jeho osobními ambicemi a potřebami týmu, bude zdraví sloužit, tak bude dlouho ještě nepostradatelný. Tyto podobná slova patří i k Pavlovi Šťávovi. Vyzdvihnout musím i Ondru Zimka, který ač „nový“ v našem týmu, tak obrovsky poctivý kluk, který se u nás doufám našel, baví ho to tu a když se ještě zlepší takticky, tak je to jeden z kluků, kterým patří budoucnost. Na druhou stranu největší zklamání podzimu jsou pro mě Vojta Dušek a Marek Bálka. To jsou kluci, kteří mají předpoklady býti „lídry“ tohoto týmu, ale u nich je právě problém ta hlava. Jejich výkony jsou prostě jako den a noc a to až kolikrát neuvěřitelným rozdílem. Ale to je právě jenom problém té jejich hlavy a psychiky. Ubližují si jenom sami tím svým sebepodceňováním. Naprosto nechápu, jak si mohou takto zbytečně ubližovat. Ale na to si musí přijít jenom oni sami, protože ta jejich schopnost psychicky se shazovat je strašně silná a na hřišti jim to neuvěřitelně ubližuje. Co se týče té naší mladé generace, tak věřím, že ti naši mladí – Németh, Bastl, Burda, Blažíček a další dorostenci + navrátilec Honza Samek, udělají kvalitně a poctivě zimní přípravu a v jarní části sezóny budou stabilní členy základního kádru nebo jim budou minimálně šlapat na paty.

Na závěr bych chtěl poděkovat L. Berkovi, za všechno co pro náš klub dělá a vůbec pro nás všechny a i když to od nás skoro vůbec neslyší, tak chci aby věděl, že si toho moc vážíme. Děkuji i T. Pěnkavovi a M. Samkovi za to, že jsou mě oporou a že mohu s nimi spolupracovat a v neposlední řadě všem trenérům mládeže - „klobouk dolů“ z vaši práci, která je krásná a náročná zároveň a důležitá pro všechny ty děti. Vím, že je to náročné a často ubíjející, ale jste skvělí! Učte ty naše naděje bavit se fotbalem, užívat si ho a neřešte výsledky, na to mají času dost. Důležité je, ať dělají, to co je baví.

 

Zimní příprava A tým, B tým, Dorost – plán

Tréninky mužů (1. trénink pátek 26. ledna):

Pondělí, Středa, Pátek 17:30 – 19:00 umělá tráva na 1.SC Znojmo + atletická dráha

Kluci z dorostu mají možnost chodit kterýkoliv termín na trénink s muži. Jejich účast je dobrovolná, ale na druhou stranu obrovsky vítaná a důležitá jak pro ně, tak pro klub. Potřebujeme vás!

Trénink dorost (termín prvního tréninku oznámí trenéři dorostu):

Čtvrtek 17:30 – 19:00 umělá tráva na 1.SC Znojmo + atletická dráha

 

Přípravné zápasy A tým

Neděle 25.2. 18:00 Jevišovice (UT Jevišovice)

Sobota 3.3. 14:00 Třebíč (UT Třebíč)

Neděle 11.3. 14:00 Moravské Budějovice (UT Jevišovice)

Sobota/Neděle 17.3./18.3. ????? Šatov (přírodní tráva Šatov)

Sdílejte tento článek:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pamatujete?

Přihlašovací formulář hráče

Zápisy o utkání...

prihlaseni isfacr

Najdete nás na Facebooku

Projekt Oranžové hřiště

Nadace CEZ 260x

Náš klub je zapojen do projektu Oranžové hřiště.
Děkujeme nadaci ČEZ

Hlavní partneři klubu

logo nsa

Logo Mesta Znojma

logo obec ns 200x

Obec Nový Šaldorf - Sedlešovice

logo jmk 250x

Naši sponzoři